W tym roku AGADOS zaprezentował szerokiej publiczności specjalny projekt na Międzynarodowych Targach Technologii Obronnych i Bezpieczeństwa IDET w Brnie.
Kuchnia polowa PK 4 (KAGA) zdobyła pierwsze miejsce w Golden Award IDET.
Teraz proponujemy możliwość bardziej szczegółowego zapoznania się z tymi produktami …
Ewolucja w świecie kuchni polowej
Główną motywacją do produkcji kuchni polowej PK 4 (KAGA) był fakt, że ostatni produkt tego typu był używany od 60 lat.
Stara kuchnia PK 60 jest nadal używana przez czeską armię i w ramach Zintegrowanego Systemu Ratowniczego. Dlatego konieczne było stworzenie nowej kuchni polowej, która spełnia wszystkie aktualne wymagania.
PK 4 umożliwia łatwą obsługę i uruchomienie. Jest mobilna, elastyczna, wykonana z wysokiej jakości materiałów i pomyślnie przeszła testy terenowe.
Zalety:
Podwozie pozwala na poruszanie się PK 4 w trudnym terenie
Szybkie i łatwe uruchamianie kuchni
Używanie modułów przyczepy oraz samodzielnych aplikacji
Modułowa konstrukcja do elastycznego zastosowania do przygotowywania szerokiej gamy potraw
Opis kuchni:
Dzięki modułowej konstrukcji system przyczepy polowe PK 4 (Kaga) może być dostosowany do przyzwyczajeń kucharskich każdej grupy użytkowników podczas pracy w warunkach polowych. Szczególną cechą PK 4 są cztery punkty modułowe na przyczepie jednoosiowej, która może być dowolnie konfigurowana zgodnie z indywidualnymi wymaganiami. System można przygotować do użycia w ciągu 30 minut i w zależności od konfiguracji urządzenia, system PK 4 nadaje się do gotowania pełnego menu dla maksymalnie 350 osób. Dzięki konfiguracji urządzenia, możliwe jest zapewnienie prostej żywności dla maksymalnie 900 pracowników na jednej zmianie.
PRZEGLĄD GRZEWCZYCH MODUŁÓW
Wszystkie polowe moduły kuchenne wykonane są z wysokiej jakości stali nierdzewnej i zapewniają najwyższe standardy higieny. Zaokrąglone narożniki modułu kuchennego i bezszwowa konstrukcja pozwalają na wygodne i dokładne czyszczenie z minimalnym czasem i zasobami zgodnie z koncepcją analizy zagrożeń i krytycznego punktu kontroli (HACCP). Kuchnia polowa PK 4 może być stosowana z różnymi palnikami, takimi jak ciśnieniowy, atomizujący i gazowy lub palnik na paliwo stałe. Wszystkie zostały zaprojektowane przez Futuretech.
1. Moduł do smażenia – pieczenie 25/78 L.
Moduł pieca do pieczenia jest ruchomy i może być obsługiwany jako część Mobile Field Kitchen PK 4 lub jako oddzielny zespół kotłowy. Pozwala na różne tworzenie różnorodnych posiłków, takie jak gotowanie, blanszowanie, gotowanie na parze, smażenie, pieczenie i utrzymywanie temperatury naczyń.
2. Moduł 125 L do gotowania pod ciśnieniem, podwójna ścianka
Dwucylindrowy kocioł ciśnieniowy o pojemności 125 litrów może być używany oddzielnie. Jest mobilny i może być obsługiwany jako część Mobile Field Kitchen PK 4 lub jako oddzielna jednostka kotłowa.
3. Jednostka do gotowania 125 L, podwójna ścianka
Dwuścienny kocioł o pojemności 125 litrów oferuje różnorodne opcje gotowania, takie jak gotowanie, blanszowanie i gotowanie na parze. Wszystkie części mające kontakt z żywnością wykonane są z bezszwowej stali nierdzewnej.
4. Piec konwekcyjno-parowy
KCS 15 MF łączy gotowanie na parze i gotowanie na gorąco. Dzięki technologii palnika, ciepło może być wytwarzane w przestrzeni do gotowania niezależnie od źródła zasilania (np. nafta, olej napędowy). Oczywiście, KCS 15 MF może być obsługiwany przy użyciu konwencjonalnego połączenia 220 V, a do działania wymagany jest mały generator o mocy 1,5 kVA.
INNE MOŻLIWE ROZSZERZENIE MODUŁOWE
5. Moduł do smażenia 70 L
Moduł piekarnika do pieczenia i smażenia może być stosowany w przenośnej kuchni PK 4 lub oddzielnym urządzeniu do parzenia. Jest szczególnie odpowiedni do przygotowywania dużych i małych kawałków mięsa, takich jak steki.
6. Akcesoryjny moduł pamięci
Moduł pamięci dla urządzeń mobilnych jest i może być używany w PK modułu czwartego i posiada blat wykonany ze stali nierdzewnej.
7. Moduł chłodzący 400 L
Moduł ten może być stosowany do chłodzenia w kuchni polu mobilnych PK 4. gotowe mogą być do użycia natychmiast po przybyciu na miejsce i umożliwia dostawy świeżych owoców, warzyw, mięsa, kiełbasy, jaj, serów i przetworów mlecznych. Moduł chłodzący może pracować w temperaturze otoczenia do +49 ° C. Jest to urządzenie wymagające podłączenia do zasilania elektrycznego, tj. 220 V 50 Hz.
8. Moduł do głębokiego zamrażania 400 L
Moduł zamrażarka 400 l jest przeznaczony do długotrwałego przechowywania żywności, która utrzymuje świeży, bez utraty składników odżywczych i witamin. Może pracować w temperaturze otoczenia do + 49 ° C. Moduł zamrażarki 400 L wymaga podłączenia do zasilania, tj. 220 V 50 Hz.
Dane techniczne:
Wymiary (dł. X szer. × wys.): 4,100 × 2,250 × 2,850 mm
Waga całkowita: 2,100 kg
Pełne menu do 250 – 350 osób
Proste posiłki do 800 – 900 osób